torsdag 10. mai 2018

Hva er egenandel

Egenandel er det beløpet du selv må betale når du benytter deg av forsikringen din. Egenandelen er den del av skadekostnaden du selv må stå for. Egenandelen fremkommer av ditt forsikringsbevis og av vilkårene. Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt.


Hva er godkjente egenandeler i egenandelstak 2? Snever: Denne artikkelen er snevrere enn hva tittelen skulle tilsi. Egenandel er et begrep som benyttes i sammenheng med tjenester og produkter som .

Folketrygdloven § 5-omtaler utgiftstaket som gir rett til frikort og hvilke egenandeler som hører inn under frikortordningen. Egenandel er det beløpet pasienten betaler selv, og som genererer opptjening til frikort – enten frikort for egenandelstak 1​ eller frikort for egenandelstak 2. Her finner du betydninger av ordet Egenandel. Du kan også legge til en definisjon av Egenandel selv. Ved skade og oppgjør av denne er det som oftest avtalt en egenandel for den aktuelle type skadehendelse. Ved å øke egenandelen får du rabatt på kaskoforsikringen.


Barn under år og minstepensjonister betaler ikke egenandel. Hvis skadeoppgjøret er 0kroner og egenandelen 00 vil det bli utbetalt 0kroner. Han peker på at det neste logiske skrittet er å vurdere å ha skyhøy egenandel, for eksempel 18.

Egenandel er det beløpet du må betale selv når du bruker forsikringen din. En høyere egenandel gir lavere pris på forsikringen. Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. For medisiner på blå resept må du også det.


Hva du skal betale i egenandel for medisin, vil bero på om medisinen er på blå resept, hvit resept eller er reseptfri. Hva gjør jeg hvis motparten ikke vil skrive skademelding og ikke tar telefonen? Men hva koster det deg å bruke bilforsikringen? Velger du å benytte forsikringen får du i praksis to egenandeler; avtalt egenandel og . Vet jeg har hatt forsikring uten egenandel, og en på 5kr i egenandel, men 20var mye!


Hva som er i leiebetingelsene ved leie av bil varierer veldig fra selskap til selskap. Super Reise dekker kundens egenandel ved skade på bil . I henhold til Forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet 16.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg