onsdag 30. mai 2018

Kvitamin mangel

Man har spekulert i om den høye forekomsten av osteoporose i Norge kan relateres til lavt inntak av vitamin K. Mangel på vitamin K kan føre til blødninger, men . VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K.

Mangel på vitamin K kan skje ved tilstander der man har et dårlig . Vitamin K finnes naturlig som K(fyllokinon) som syntetiseres i planter, og K(menakinon). K-vitaminmangel kan særlig ha negativ effekt på barn i vekstfasen. Mangel på vitamin K fører til økt blødningstendens.

Vitaminet finnes i naturen i to former: Fyllikinon (kalt K1-vitamin) finnes i grønne planter. Mangel på vitamin K er kun sett i forbindelse med malabsorpsjon, en tilstand hvor kroppen ikke klarer å ta opp stoffer fra tarmen og ved antibiotikabehandling og . Kilder til vitamin K i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin K; Hva skjer ved mangel på vitamin K? K-vitaminmangel skyldes ofte at tarmbakterier er drept som følge av antibiotikabruk. Gå til Tegn på mangel - Mangel på vitamin K fører til økt blødningstendens. Stort inntak av vitamin A og vitamin E kan føre til vitamin K-mangel.


Fürst tilbyr en K-vitaminprøve der mengden vitamin Kmåles i serum. Ved klassisk og alvorlig K-vitaminmangel, vil blødningstiden være .

Det er små lagre og kort halveringstid for vitamin K, som fungerer som en. Derfor er mange utsatt for bivirkninger av vitamin K-mangel pga. Du trenger fett for å ta opp K-vitamin fra maten.


Fordi ingen personer hadde klare symptomer på vitamin K-mangel, antok forskerne over hele verden at matvarene våre inneholdt nok - og at . Klinisk mangel kan ikke oppstå utelukkende ved en kost som er fattig på K-vitamin. Imidlertid er ikke tarmbakteriesyntesen tilstrekkelig til å . Vitamin K har fået sit navn K for koagulation (blodstørkning). Mangel på K-vitamin fører til øget blødningstendens. Det findes i naturen i former: Fyllikinon . Mangelfull koagulering av blodet er det eneste kjente symptomet på vitamin K-mangel.


Alle nyfødte i Norge får en sprøyte med vitamin K rett . Man har hatt liten kunnskap om funksjonene til vitamin K, utover betydningen for blodkoagulering. En gjennomgang av nyere litteratur og vurdering av nivået i . Gordeladze mener at det alltid har vært mangel på Ki. Cees Vermeer fra Nederland har i mange år undersøkt K-vitamins effekter i kroppen, . I de fleste europeiske land gies det K-vitamin til nyfødte for å forebygge blødning pga.


Vitamin K er fettløselig og derfor øker opptaket av vitamin K ved samtidig fettinntak (inntil moderate mengder).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg