onsdag 16. mai 2018

Smittsom lungebetennelse hos barn

Lungebetennelse er betegnelsen på en infeksjon i lungene. Infeksjonen skyldes ulike mikroorganismer som virus, bakterier, sopp og parasitter. Mykoplasma lungebetennelse er en lungebetennelse som gir litt andre. De fleste tilfeller av lungebetennelse hos barn som oppstår utenfor sykehus, skyldes . Lungebetennelse hos barn gjør at barnet ikke orker mye.


Slik ser du at barnet har lungebetennelse. Det starter ofte som en uskyldig forkjølelse.

Hos de minste barna kan lungebetennelse være . Lungebetennelse hos barn er en forholdsvis uvanlig tilstand. Lungebetennelse kan utvikle seg til å bli en farlig tilstand hos barn. Lungebetennelse (pneumoni) er en infeksjon i lungevevet.


Det fins et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse. Barnet har nedsatt almentilstan inndragninger og . Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika og kan forebygges med en. Hos små barn og voksne over år er det oftest pneumokokkbakterier som står . Hos barn og eldre, samt mennesker med nedsatt almenntilstan kan lungebetennelse noen ganger utvikle seg til et mer alvorlig sykdomsforløp.

Lungebetennelse er en luftveissykdom preget av betennelse i lungene. Lungebetennelse forårsaket av en rekke forskjellige .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg