onsdag 16. mai 2018

D vitamin mangel depresjon

D-vitamin er et essensielt næringsstoff for skjelettet og muskelfunksjoner. Mangel har vært forbundet med svekket immunforsvar, enkelte former for kreft og . Mange deprimerte har vitamin D-mangel, sier professor.

D-vitaminmangel kan også linkes til depresjon. Vitamin D-reseptorer er til stede i mange områder av hjernen, og er involvert i en rekke hjerneprosesser. Disse kjente funksjonene har reist spørsmål om mangel på vitamin D kan være assosiert med depresjon. Kvinner er mer utsatte for depresjon og vitamin D-mangel enn menn, men er det en sammenheng?


Er D-vitaminmangel en årsak til depresjon . Han understreker at han tror de fleste depresjoner har andre årsaker enn D-vitaminmangel, men at dette hos noen kan være en medvirkende . Derfor kan det være lurt å å ta et vitamin-d tilskudd om du ikke får i deg nok gjennom kostholdet eller fra solen. Vitamin D mangel er utrolig vanlig i Norge, men mange tror likevel at de ikke er i. B-vitaminer er nødvendig for at cellene i hjernen skal fungere normalt. Utilstrekkelig kosthold er en vanlig følge av depresjon og kan i seg selv føre til B-vitaminmangel.

Det finnes nemlig forskning som tyder på at mangel på D-vitamin ikke. Alle disse symptomer kan være tilstede ved depresjon, en tilstand som . En us fant flere med vitamin D mangel i Sør Europa enn Nord Europa. Fordelte seg mellom vanlige diagnose grupper: depresjon, bipolar sykdom, demens, . Mangel på vitamin D kan føre til depresjoner. Karoline Brochmann og Stine Helene Lihov bachelorstudenter i samfunnsernæring ved HIOA. Vinteren blir det mye depresjoner, og generellt ikke så greit.


Fastlege har påpekt D-vitaminmangel, og sagt vi bør vurdere en slik lampe. Videre har et lavt nivå av folat vist sammenheng med depresjon. Også vitamin D-mangel er knyttet til depresjon, lavt stemningsleie og forverring av mentale . Vitamin D er involvert i mange hjerneprosesser, ved å ha en.


I går fikk jeg svar tilbake at jeg har ALVORLIG D-vitaminmangel, og jeg. Har hatt mye angst og depresjon den siste tiden, som blusset opp . Mangel på D-vitamin resulterer i ufullstendig mineralisering av. Symptomer er kvalme, tretthet, depresjon, muskelsmerter og hudforandringer.


Tilskudd av D-vitamin kan redusere risikoen for å få benskjørhet senere i livet. Ved mangel på D-vitamin kan man utvikle depresjoner. En fersk rapport fra Tromsø viser at for lite D-vitamin kan gi depresjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg