onsdag 23. mai 2018

Infeksjon i sydd sår

Jeg fikk et sår som ble sydd for nesten to uker siden, og tok stingene for noen dager siden. Jeg har nok plukket litt for mye på det, så nå er det . Det skyldes at bakterier under eller etter inngrepet spres til sårområdet og kan skape infeksjon, .

Jeg lurer litt på om mitt barn har fått betennelse i såret som ble sydd for over en uke siden. Men de siste to-tre dagene vesker det fra såret og . Såret er sydd igjen med sting som skal fjernes etter et visst antall dager. De fleste andre sår som skal lukkes, blir sydd.

For uker siden var jeg gjennom en kikkhullsoperasjon i magen. Nå har jeg hatt betennelse i det ene såret i dager. Infeksjon i sår, trenger litt hjelp - Skravlesiden - Forum - Klikk. Litt ekkelt,men gjelder et operasjons sår. BufretLignendeHvis infeksjonen kommer i et operasjonssår, kan såret sprekke opp og betennelse renne ut, eller betennelsen kan gå dypere ned.


Får du økende smerter etter 2- dager, kan det være tegn på infeksjon. Rødhet og hevelse rundt sårkant eller rundt enkelte sting. Bandasjen skal ligge urørt like lenge som om såret var syd dvs.


Det har vel sprukket opp stort sett hver gang jeg har syd og det lenge før.

Er det infeksjon i såret vil det føre til saktere sårheling slik at såret . Er nok større sansynlighet for en infeksjon i ett baseng en det er på noen. Ta med litt anitibac som du vasker såret med noen ganger om . Alle Hansaplast-plastrene puster og beskytter såret mot ytre påvirkninger slik at det ikke skal komme inn smuss og bakterier og faren for infeksjoner reduseres. Hvis den er for svak (som den ofte er hos f.eks. diabetikere), leges såret langsomt. Primært lukket sår vil si at sårkantene er sammenføyd ved.


Det skiftes daglig med saltvannskompresser på såret. Dersom det ikke tilkommer infeksjon, kan såret lukkes med suturer etter 3–dager. Et operasjonssår, eller kirurgisk sår, får du hvis du har gjennomgått en operasjon.


Formålet med behandlingen er å la såret gro uforstyrret, forebygge infeksjon og . Tegn på infeksjon, er at såret vedvarer og at hesten får feber, og at det. Før det blir sydd sammen, lager veterinæren nye sårflater ved å klippe bort den ytterste .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg