torsdag 10. mai 2018

Katteallergi barn

Mistenker du at du er allergisk mot katt? Katteallergi er vanlig, men det finnes lindring og hjelp å få. Dersom begge foreldrene er allergiske, er sjansen for at barnet utvikler allergi 60–prosent.

Hvis bare en av foreldrene er allergisk, er sjansen ca. Hva er det ved katten som gjør at du utvikler allergi? Barn under år kan sjelden testes for katteallergi med pålitelig resultat, så det er noe å . Hvis barn ikke har vist noen tegn til allergi ved 12-års alder, er sjansen for å utvikle dyreallergi mindre, men også voksne kan utvikle .

Allergi overfor kjæledyr skyldes at man blir overfølsom for proteiner i. Hvis man som barn bor i ett hus med kjæledyr, spesielt katt, og har astmatisk bronkitt, . Katt og hest er det de aller fleste allergiske barn reagerer på. Noen foreldre vet at barnet har allergi før de skaffer seg kjæledyr, og da er det . Helene Lindvik er lege på barneavdelingen ved Oslo Universitetssykehus. Hun følger opp barn med allergi, astma og eksem og for tiden holder . Utredningen av barn med mistenkt allergi omfatter vanligvis sykehistorie,.


Barn over fire år går sjelden til lege, men når de først dukker opp, skyldes det ofte at foreldrene tror de er blitt allergiske. Med økende forekomst av allergi kan det .

Selv små barn bruker ofte disse medikamentene daglig i årevis uten skade. Allergitabletter kan gi noen grad av trøtthet. Da de katteallergiske barna med astma ble undersøkt før og etter skolestart i august, viste det seg at de barna som gikk i en klasse der mange av medelevene . Hvis allergien først har kommet bør ikke den som har katteallergi oppholde seg. Katteallergiske barn møter mange problemer som for eksempel hos mormor og . Hvis det er allergi i familien har du større risiko for å utvikle pelsdyrallergi selv om. De fleste utvikler dyreallergi når de er barn, men også voksne kan plutselig . En ny studie viser at katter kan redusere sjansene for at små barn utvikler.


De fulgte 4barn, hvor minst en av foreldrene hadde allergi, fra de ble født til de . Allergi mot dyr forekommer hos cirka av befolkningen. For å utvikle allergi mot dyr, må man først ha vært i kontakt med dyret. Gjør det du kan for å forebygge allergi hos barnet ditt. Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste, kløe, tett nese og utslett. Er du en av de mange som sliter med allergi eller eksem?


Med noen enkle tiltak kan du minske risikoen for lignende symptomer hos barnet ditt! Det er vanlig med allergi og overfølsomhet mot mat hos barn. I dag tyder forskjellige undersøkelser på at hvert tredje barn har eller har hatt allergiproblemer, . Prikktest benytter man for å finne ut om barnet kan ha en allergi.


Allergifremkallende stoffer injiseres i huden. Stoffene kan være ekstrakter fra pollen, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg