torsdag 24. mai 2018

Første barnesykdom

Har du fått høre ”Å, det er sikkert bare en barnesykdom” eller ”har barnet ditt hatt barnesykdommene? Men hva er dette ulne begrepet og er barnesykdommer . Vannkopper arter seg vanligvis som en uskyldig barnesykdom med utslett,.

Noen av barnesykdommene kan ha farlige komplikasjoner - meslinger, røde hunder. Vil du i stedet vite mer om de mest kjente barnesykdommene, kan du klikke på linkene. Smitter spesielt den første uken mens det ennå er forkjølelse å spore.


Den fjerde barnesykdom rammer så godt som alle barn, og er ufarlig. De fleste smittes i løpet av de 2-første leveårene, og aller hyppigst mot slutten av det . Barnesykdommer, gammel betegnelse som omfatter de mest smittsomme barnesykdommene. De første tre er skarlagensfeber, røde hunder og . Liam har nett hatt sin første barnesykdom. Hele overkroppen var full av røde prikker, og no har jeg oppdaget to små kuler i . De vanligste barnesykdommene i Norge er ofte ufarlige.


Hun hadde første gang høsten da hun var år. Gravide, spesielt i den første haldel av graviditeten, som eksponeres for mistenkt eller bekreftet tilfelle av . Erythema infectiosum forårsakes av infeksjon med parvovirus Bi slekten erytrovirus Viruset ble første gang påvist i 19og ble relatert til .

Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, som kan lindres. Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og . Vaksineskepsis er årsaken til at Europa neppe vil klare å nå målet om å utrydde barnesykdommen i år, ifølge Folkehelseinstituttet, skriver . Den femte barnesykdom (latin Erythema infectiosum) er en vanlig barnesykdom med utslett som ofte inntreffer før 6-års alder. Det er størst risiko i de første svangerskapsukene. Hvis man vet at den femte barnesykdom går i en barnehage eller en skole, bør gravide . De fleste barn smittes av den fjerde barnesykdom i løpet av de tre første leveårene. Aller hyppigst ser en sykdommen når barnet runder ett år.


Barn skal i løpet av sine første leveår smittes av en rekke sykdommer, deriblant den femte barnesykdom. Erythema infectiosum er en mild barnesykdom, med et lett forløp. Folkehelseinstituttet råder gravide de første ukene i svangerskapet å . Den femte barnesykdom kommer i utbrud vanligst om våren og vinteren.


Etter denne første fasen, kommer et utslett som starter i ansiktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg