tirsdag 29. mai 2018

Svartsopp farlig

Fukt, mugg og store mengder soppsporer i innestøvet er en av faktorene som alene kan gjøre et hus sykt. Anonymforuhvor farlig er det for 1åringen min å bo i ett hus med svartsopp og fuktighet? Kan blekk piggsopp forveksles med noe anne farlig sopp?

Påvisning og fjerning av muggsopp - Inneklima. Påvisning og fjerning av muggsoppBufretLignendeSvarte og gråsvarte belegg av muggsopp er ganske vanlig. Mange kaller alt dette for svartsopp , og altfor mange tror at svartsopper uskyldige og uten skadelig . Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen.

Black Stachy mold kan være spesielt farlig når det tørker, spesielt når den. De mest vanlige rapporterte symptomer på svartsopp forgiftning er . Muggsopp gir IKKE astma og allergi, som mange har påstått, også her i dette forumet. Istedet er det muligens plasten som forårsaker det, eller . Utleier påsto at svartsopp ikke var farlig i det hele tatt, men etter litt googling har vi skjønt at dette kan være veldig farlig. Hvis du har muggsopp i boligen er det viktig at den fjernes raskt. Muggsopp er ofte et resultat av dårlig ventilasjon eller lekkasjer.


På torsdag kunne man lese at fukt er like farlig som passiv røyking. Overlege Jan Vilhelm Bakke, tilknyttet NTNU og Arbeidstilsynet, med en .

Det er nå vel akseptert at sopp kan være en viktig årsaksfaktor i de mange rapporterte helseproblem som er knyttet til fuktproblematikk i inneluft. Hvor forsiktig bør man være ved bruk av tørket eller frossen sopp? Soppgifter i korn kan utgjøre en helserisiko for både mennesker og dyr.


Over tid kan det føre til nedsatt immunforsvar, og trolig økt fare for utvikling av enkelte . En introduksjon til den norske soppverdenen. Sopp er det ikke farlig å gå med lenge, men ganske plagsomt. En kur mot urinveisinfeksjon tar noen bakterier, men ikke alle typer som kan være i underlivet. Og er det farlig å ta canesten stikkpille uten sjekk hos lege, dersom det ikke skulle være sopp?


Langvarig eksponering for muggsopp og muggsoppsporer kan gi store helsemessige konsekvenser. Pass på så valpene ikke tar en bit av denne! Det er mange av de på gressplener og veikanter om dagen.


Ikke smak på rå sopp, bitter smak betyr ikke farlig, mild smak betyr ikke OK. Det er tusen veldig farlige sopp i Norge. Livet blir ikke det samme med ødelagte nyrer . Skogen bugner av sopp - men pass ekstra godt på hva du legger i kurven i. De er en myte at det er farlig å ta på giftig sopp, og deretter spise . Varm forsommer og fuktig midtsommer betyr godt soppår, men også økning av sopp vi ikke ønsker i kurva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg