onsdag 7. juni 2017

Antidiuretisk hormon

Antidiuretisk hormon (ADH) er et menneskelig hormon som blir dannet i hypothalamus og som lagres i hypofysen. Reguleringen av urinutskillingen virker ved . ADH, hormon som nedsetter urinutskillelsen ved å fremme gjenoppsugingen av vann i nyrene.

Vandreabsorptionen i nyrernes samlerør reguleres af det antidiuretiske hormon ADH (vasopressin), som afgives til blodbanen fra hypofysens . Den styrer blant annet urinen ved å sende noen hormoner som kalles ADH (antidiuretisk hormon), via blodet til nyren. Antidiuretisk hormon, også kjent som ADH eller vasopressin, er et hormon som utskilles av hypofysen. Dens oppgave er primært å stimulere nyrene til reabsorb .

Sekresjon av antidiuretisk hormon (ADH), også kalt vasopressin, forekommer i hypofysen av hjernen og holder vann i blodet. ADH eller vasopressin, er et hormon skilles ut av hypofysen. Dens rolle er primært å stimulere nyrene til reabsorb vann, . Dette hormonet virker på nyrene, og gjør at vi skiller ut mindre vann.


Utskillelsen av ADH styres av væske- og . Hormonet ADH (antidiuretisk hormon) er den viktigste mekanismen i reguleringen av urinutskillelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg