tirsdag 6. juni 2017

Hva er laktose

Laktose kalles også melkesukker, og er et karbohydrat som forekommer naturlig i melk fra alle pattedyr. Laktoseintoleranse innebærer redusert evne til å fordøye laktose. Det finnes flere typer laktoseintoleranse.

Laktoseintoleranse betyr at du har nedsatt toleranse for melkesukker (laktose) fordi du har for små mengder av enzymet laktase i . Laktose, melkesukker, er et karbohydrat og en sukkerart som finnes i melk, men det smaker ikke like søtt som sukrose. Laktose er et annet navn for melkesukker, altså karbohydrater fra kumelk og andre pattedyr. Også morsmelk inneholder store mengder laktose, .

Laktoseintoleranse betyr at du må passe på hva du spiser. Her er en oversikt over hva du kan spise eller drikke dersom du har laktoseintoleranse. Laktoseintoleranse (melkesukkerintoleranse). Melkesukkerintoleranse (laktoseintoleranse) er en tilstand hvor man får diaré . Laktoseintoleranse er den vanligste årsaken til at man reagerer på melk, og. De som ikke tåler melkesukker, har det vi kaller for laktoseintoleranse.


Tilstanden skyldes mangel på enzymet laktase som har som oppgave å spalte . Sukkeret i melk heter laktose og består av sukkermolekyler koblet sammen. I tarmen spaltes dette doble molekylet til to .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg