torsdag 22. juni 2017

Fotvorter smitte

Vorter kan smitte ved å ta på et objekt som har vært i kontakt med en infisert person sånn som et håndkle, et barberblad eller fuktige gulv i et baderom eller i . Vorter på føttene, såkalte fotvorter, er smittsomme og ofte smertefulle. FOTVORTER: For å unngå å få fotvorter bør du blant annet bruke sandaler.

Viruset kan smitte ved direkte kontakt med andre som har fotvorter . Det betyr allikevel ikke at du er hundre prosent sikret mot smitte . Vorter skyldes en virusinfeksjon i huden. Alminnelige vorter på hender og føtter skyldes et av flere virus som bare smitter mellom mennesker.

Vorter skyldes et virus som får hudcellene til å dele seg fortere enn de skal. De er irriterende, men trøst deg med at de nesten alltid forsvinner . Hyppigere bruk av felles garderobe og dusjrom, uten sko, øker risiko for fotvorter. Den vanligste typen vorter opptrer oftest på hendene og under føttene.


Hva kan man gjøre for å unngå å bli smittet eller spre smitte. Her er topp fakta om vorter som alle burde vite. En liten ripe, slitasje eller kutt gjør på huden gjør området mer utsatt for smitte. Vorter er små utvekster i huden, oftest på hender, fingre og føtter.


De er typisk 4-mm store og har en småknudrete overflate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg