torsdag 22. juni 2017

Punktblødninger i huden

Med punktblødninger forstås små blødninger, omtrent så store som et knappenålshode, som skyldes lekkasje fra de minste årene i huden (kapillærene). Punktblødninger i huden som du beskriver har ingen relasjon til leukemi. Virusinfeksjoner kan gi slikt utslett og samtidig kløe kan tale for dette.


Både psoriasis og soppinfeksjoner kan gi runde flekker i huden i dette området, men vanligvis ikke med punktblødninger. Leukemi kan gi petekkier, små punktblødninger i huden, gjerne på leggene. Det stemmer, men petekkier kan man få av flere andre sykdommer og tilstander. Prikker som ikke forsvinner er vanligvis små punktblødninger i huden, og er et tegn på alvorlig sykdom.


De mest konstante funn ved kvelningsdød er cyanose og små punktblødninger i huden, såkalte petekkier. Virker å være bittesmå punktblødninger like under huden av ukjent opphav. Har hatt noen slike ei stund - et par år i hvertfall, men nå har det . Blødning i huden kan oppstå som små prikker (kalt petekkier) eller som store, flate flekker (kalt purpura). Noen fødselsmerker kan forveksles med hudblødning. Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-mm i diameter.


De forsvinner ikke dersom man trykker et glass mot dem fordi det er en liten . Petekkier er blødninger under huden som gir små røde utslag og oftest er helt ufarlige. De oppstår gjennom blødninger i de minste blodkarene i huden.

Purpura kan vise sig som 1-mm store, punktformede pletter (petekkier) eller som mere . På huden kan der forekomme så punktblødninger (HHT) typisk vil det være på lepper og tunge, i munnhulen. EMLA plaster forårsaker midlertidig følelsesløshet eller nummenhet i huden på eller i nærheten av. Punktblødninger i huden (petekkial) er rapportert hos barn. Ekstravaskulært blod i huden (dermis), 1-mm i diameter.


Kan ses som små blårøde prikker på størrelse med et . Pasienter skal bes om å melde fra om uforklarlige blødninger, blåmerker, punktblødninger i huden, sår hals, feber eller uvelhet som oppstår under behandlingen . Blodcelletelling samt seponering av medisineringen må skje . På hud: Påfør et tykt lag med krem på huden, og dekk til med et plaster som. Både ved akut og ved langsommere opstået trombocytopeni, kan . Kroppen var hvit, huden talgaktig slik døde mennesker fremsto. Punktblødninger og bloduttredelser rundt halsen. Petekkier er ikke annet enn punktblødninger under huden.


Uten hjernehinnebetennelse heter ikke bødninger under huden for petikkier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg