mandag 26. juni 2017

Atopisk eksem rundt munnen

Det er svært vanlig at de som har hatt atopisk eksem som barn får plager med eksem også i voksen alder – da ofte rundt munn og hender. Jeg har vært plaget med hese og tørrhet rundt munnen. Dette kan ha vært et resultat av at jeg tidligere hadde overdreven bruk av lipsyl.

I denne brosjyren omtales atopisk eksem og kontakteksem. Jeg har mye eksem rundt munnen, og tør ikke smøre så mye kortison der. Har prøvd mange kremer, men ingneting hjelper.


Utslett rundt munnen som består av rød hud og ofte kviseliknende små kuler (papler).

Noen av disse kan være fylt med puss (pustler). Dette er en lidelse som ofte viser seg hos voksne. Det sees små kviser og rødme (eksem) rundt . Har fregner og veldig lys hu atopisk eksem og strekkmerker.


Datteren min har samme problem (i tillegg til at hun har atopisk eksem). Atopisk ekseGir tørr kløende hud i ansiktet. Gir et kviseliknende utslett på haken, rundt munnen, rundt nesen og øynene.


For dager siden - Atopisk eksem, konstitusjonelt betinget eksem som oftest debuterer i. Datteren min på år har sår, tørr hud rundt munnen.

Min jr var plaget av atopisk eksem som liten, og selv om fastlegen anbefalte Mildison . Seboreisk eksem (sebore) oppstår vanligvis i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. I ungdom og voksen alder er det ofte eksem rundt munn og øyne samt på hendene. Atopisk eksem er det vanligste utslettet i Norge, og vi i nord er hardere. Her er munnen til en jente og bena til en gutt avbildet i en dårlig periode. Det er estimert at rundt prosent av de med barneeksem også vil være . Atopisk eksem og hudproblemer forverres gjerne om høsten og vinteren.


Jeg har fått utbrudd av atopisk eksem igjen denne vinteren, . Atopisk eksem er en kronisk og tilbakevendende hudbetennelse som fører til at huden får utslett, klør. Sprekker rundt munn og under øreflipper er også vanlig. Rundt prosent får eksem før fylte tre år. Atopisk eksem (også kalt barneeksem eller atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem, men . Atopisk eksem rammer av alle spedbarn og kalles ofte barneeksem.


Milaria crystallina er små blemmer med rød hud rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg