mandag 26. juni 2017

Benskjørhet og trening

Du bør trene vektbærende kondisjonstrening - dette kan for eksempel være å gå tur fire dager i uken. Styrketrening bør du trene i to til tre dager i uken, og . Her kan du lese ulike spørsmål og svar om trening og forebygging av osteoporose. Artikkel er laget av Norsk Osteoporoseforeinings . Trening kombinert med helseundervisning gir benskjøre bedre balanse,.


Benskjørhet er et stort folkehelseproblem, sier Astrid Berglan professor ved . Trening er ofte anbefalt for personer med osteoporose.

Treningsprogrammer bør derimot modifiseres for enkeltpersoner med høy risiko for . Hva slags fysisk aktivitet er best mot benskjørhet? Elisabeth på Rena har lest at turgåing ikke øker bentettheten, men at styrketrening kan hjelpe . Hvilke fysiske øvelser kan forebygge beinskjørhet? Hva slags mosjon anbefaler eksperten for de som har beinskjørhet? Osteoporose, eller beinskjørhet, defineres som en systemisk skjelettsykdom som. Norge er på verdenstoppen når det gjelder osteoporoserelaterte hoftebrudd.


Forskere ved Oslo universitetssykehus har funnet et lite molekyl i skjelettet hos menn som varsler når det er fare for benskjørhet. Monica Klungland Torstveit ved Norges Idrettshøgskole, intervjuet av Marianne Næss. Osteoporose, som kanskje er bedre kjent som benskjørhet, menes ved at man over tid taper benmasse. Hun er en dame med en historie mange kjenner seg igjen i – hun har fått påvist benskjørhet (også kjent som osteoporose).


Få de beste tipsene til trening, gode oppskrifter og den nyeste kunnskapen om helse i vårt nyhetsbrev. Visst kan du få sterke, sunne knokler selv om du ikke sliter ut skoene på treningssenteret. To økter styketrening gjør susen mot beinskjørhet. Beinskjørhet er en tilstand hvor strukturen i beinvevet er svekket, og dette øker risikoen. Den beste treningen for å styrke skjelettet er trening hvor skjelettet er . Ifølge Folkehelseinstituttet er beinskjørhet et stort problem i Norge, og vi er på.


Men selv om ikke voksne kan trene seg vekk fra benskjørhet, . Rundt to tredjedeler av risiko for benskjørhet er genetisk betinget. TRENING: Vektbærende trening er viktig for å forebygge osteoporose. Nordmenn har benskjørhet, eller osteoporose som det heter på fagspråket. Til tross for at vi visstnok drikker mer melk enn noen annen . Trening og styrking av muskler kan i en viss grad motvirke benskjørhet, ostoporose. Mange nordmenn blir rammet av benskjørhet.


Heldigvis kan du forebygge sykdommen på en sunn og enkel måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg