mandag 19. juni 2017

Baby sove

De aller fleste barn sover godt, og ikke alle foreldre opplever søvn som et problem. Men hver tredje til fjerde familie vil oppleve at barnet deres har vanskelig for . Så lenge barnet sover godt på natten, spiller det liten rolle hvor mye det sover på dagtid.

Det er lite som er så skjønt som en sovende baby. Mens en nyfødt baby stort sett sover når og hvor hun vil – og så mye som opp mot tjue timer i døgnet, bør man begynne å tenke på å innføre . En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer i døgnet. De regulerer som regel sin egen søvn, og det er for tidlig å .

Det går gjerne mange måneder før barnet sover mer enn timer i strekk, men fra seks måneders alder vil . Du kan faktisk få babyen til å sove hele natten. Slik får du babyen til å sovne selv, og sove hele natten. Om barn og søvn: Se hvor lenge barn vanligvis trenger å sove. De tre første månedene i livet sover en baby vanligvis 16–timer i døgnet. Det er foreldrenes ansvar å lære babyen å sovne i egen seng, sier overlege.


Undersøkelser viser at selv 6-ukers gamle babyer kan sove fra . Slik får du babyen til å sove på egen hånd uten bruk av skrikekur. Noen sover mye, mens andre sover lite – for lite, synes du kanskje.

Nyfødte sover i gjennomsnitt timer i døgnet. Når babyen er rundt fire måneder gammel, kan den skille mellom dag og natt, og fra det tidspunktet kan man få mer regelmessige sovevaner. Det er få ting som kan måle seg med lyden av en baby som sover godt. Babyen vokser og kan nå klare seg lenger uten mat. Når babyen er 3-måneder kan babyen gjerne ligge på eget rom å sove.


Dersom man bysser eller sitter på sengekanten når babyer er over 6 . Har en datter på mnd som ikke vil sove! Hun er ellers frisk, veier kg og er 65cm lang. Når hun er trøtt(gnir seg i øynene) og vi legger . Søvn er viktig for at barn skal utvikle seg. Legg til rette for at barna skal få nok søvn og innarbeid gode leggerutiner så tidlig som mulig.


Begge legger seg kl 1 og sovner greit da. Det er derfor ikke rart at foreldre fokuserer mye på om barnet deres sover natten. Nyfødte barn kan sove opptil timer i døgnet. Et av de første spørsmålene man får som nybakte foreldre er om man får sove, om baby sover gjennom natten.


Den første tiden med en baby i hus er spennende, men også krevende. La babyen sove ute, frisk luft virker ofte søvndyssende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg