torsdag 31. mars 2016

Blodtrykk hva er normalt

Men hva regnes egentlig som normale verdier? Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema. Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for .

Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Det vil si at et litt lavt blodtrykk er normalt. Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Hva er normalt blodtrykk og når er det for høyt?


Blodtrykket måles både når hjertet trekker seg sammen og når det er avslappet. Det systoliske, øverste trykket er toppen av pulsbølgen som angis først, og det laveste trykket, det diastoliske . Hos til av pasientene med høyt blodtrykk vet man ikke hva som er. Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde. Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for . SVAR: HeiBlodtrykket ditt var nok helt flott da. Spørsmålet er imidlertid hva som er et høyt blodtrykk for deg og din kropp?


Under en 24-timers blodtrykksregistrering måles blodtrykket ditt mens du er i normal aktivitet. Legen vil normalt måle blodtrykket flere ganger over noe tid. Hva er forskjellen på coop obs og coop mega? Symptomer på høyt blodtrykk er lite karakteristiske og erkjennes ofte ikke av pasienten. Og hva er det egentlig som skjer hvis blodtrykket ikke er normalt?


Vil også gjerne ha hjelp til å skjønne forskjellen på . Hva betyr egentlig høyt blodtrykk og hva regnes som høyt? Hva som er normalt blodtrykk avhenger også av hvor man måler det; om man . Først og fremst må man være oppmerksom på at høyt blodtrykk ikke er. Det er likeledes et faktum, og vel også normalt, at blodtrykket stiger . Det systoliske trykket skal være under 1hvis du måler det på legekontoret, eller under 1hvis du måler det hjemme i en avslappet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg