fredag 11. mars 2016

Hvor mange gram er 1 kg

Ett gram er definert som en tusendel av ett kilogram, SI-enheten for masse. Dette loddet kalles det Internasjonale Prototype Kilogram (IPK). Når man måler vekt, brukes enheter som kilogram, gram eller milligram.


Eksempel: Hvor mange desigram er kg ? Så enhetene er greie bortsett fra at 1kg er og ikke 1000. Dersom du har ett kilo av et stoff og vil vite hvor mange liter det er, må du først vite massetettheten til stoffet. Og ren logikk: kg er 10gram, dl vannaktig væske er 1gram osv.

Boris har kjøpt en salami-pølse som veier kg. Har du et (skikkelig)litermål står det også hvetemel i gram vs dl på det også. Vekt kg = 10gram gram = 10mg mg = 0gram Ib (pound) = 4kg oz (ounces) = 2gram oz = 1g st (stone) = kg.

Og hvor mange plasser flytter en kommaet da? Lurer du på hvor mange kilo det er i et tonn? Hvor mange gram det er i et pun eller hvor mange unse det er i en kilo?


Når man skal finne ut hvor mye et gitt volum av noe, f. Hvor mange kubikkdesimeter er det i kubikkmeter? Hvor mange kalorier må man forbrenne for å gå ned en kilo? HVis det er en kilo fett du mener, så er g fett kalorier. Hvordan beregner jeg kg mel i en brødoppskrift? Hvor mange gram veier egentlig en desiliter sukker og hvor mye er egentlig et egg, sånn.


Elevene finner hvilke ting på bildet som veier cirka 1g, 2g, kg og kg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg