onsdag 9. mars 2016

Artrose i ryggen

Historisk sett ser det ut til at artrose i korsryggen alltid har forekommet. Uttalt artrose gir nødvendigvis ikke kraftigere . Leddene som hyppigst er påvirket av artrose, er knærne, fingrene.

Artrose er en lidelse som historisk sett har vært ansett for kun å ramme leddbrusk. Ny forskning viser dog artrose rammer hele leddet, ikke bare brusken. Tom Erik Rogneru som alle selv har artrose.


Stå med ryggen inntil en vegg med bena litt fra hverandre og ut fra veggen.

Da ryggsmertene plutselig forverret seg høsten 201 fikk jeg tatt MR. Etter lang tid med mye smerter og plager i hofte og nederst i korsryggen viser røntgenbilde at det er Artrose(slitasjegikt). Artrose kan ramme ethvert ledd i kroppen og finnes hyppigst i nakken, ryggen, hofteleddene og knærne.


Man utvikler som regel artrose i vektbærende ledd som knær, nakke, hofter og nedre del av korsryggen. Men det er slik at alle ledd kan rammes av artrose. Artrose kan gjøre leddene stive og smertefulle. Da kan hverdagslige gjøremål, som å reise seg fra stolen eller knytte skolissene, bli vanskelige. Ryggen din bærer altså preg av å være slitt, men dette er et funn alle vil ha.


I ryggen kalles dette spondylose, mens i ledd kalles det artrose.

Arthrose kan defineres som en gruppe overlappende sygdomme, som har forskellig ætiologi, men . Artrose, også kalt slitasjegikt eller osteoartritt, er en kronisk degenerativ leddsykdom som karakteriseres av slitasjeforandringer på . Mange pasienter har artrose fra mange lokalisasjoner samtidig, inkludert osteokondrose i nakke og rygg (polyartrose eller generalisert artrose). Er en slapp sittestilling den beste for ryggen? Slitasjegikt eller artrose har lenge vært betraktet som en del av . Hovedsakelig er det hofte- og kneledd som blir angrepet, men artrose kan også utvikle seg i fingre og tær, rygg og nakke.


Det vanligste symptomet på artrose er smerter i de berørte ledd(med) etter. Slitasjegikt i cervicalcolumna eller korsryggen forårsaker smerter i nakke eller lav . Alle ledd kan rammes, men artrose er vanligst i hån hofte, rygg og kne. De typiske symptomene på artrose er smerter, leddstivhet, leddhevelse og . Det røntgenologiske hovedkriteriet for artrose er redusert leddspalte, som i sin tur er en følge av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg