mandag 7. mars 2016

Jeg har vondt i magen

NO: Vondt i magen er noe vi alle kan oppleve fra tid til annen, og årsakene til smertene kan være mange. Vondt i magen er en av de vanligste klagene for et førskolebarn, men ifølge lege Hanne May Helvig Hetland går det som regel over av seg selv. En av fem sliter med trøblete mage, selv om man ikke har en kronisk magesykdom.

Slik hjelper du barn som har magesmerter. Som regel er magesmerter ufarlig, og men kan likevel være . Pusten er det første, nærmeste og beste redskapet vi har til å jobbe med magesmerter. Når du først har fått vondt i magen, sitt eller ligg ne . Først bør du undersøke om barnet har feber eller ikke. Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet . Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid.


I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter. Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt . Magesmerter er meget vanlig hos barn, helt fra spedbarnsalder og langt opp i tenårene.


Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre.

Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . Video: Vondt i magen - Magesmerter hos barn. Har du smerter nedover mot høyre side av magen? Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft.


Leit å høre at du er så plaget med vondt i magen! Det kan absolutt være veldig hemmende, og spesielt når det går over så lang tid! Barnet mitt klager ofte på vondt i magen, hver eneste dag. Det er ikke alltid barna selv ser sammenhengen i hvorfor de har vondt i magen.


Mange følger dette rådet når uhellet er ute, for eksempel når man er på ferie. De vanligste symptomene er smerter og ubehag i øvre del av magen. Dersom sure oppstøt og halsbrann er fremtredende, har du mest sannsynlig . Når du har vondt i magen, sendes denne beskjeden til hjernen.


Men visste du at slike beskjeder også kan sendes motsatt vei? Det er en utbredt oppfatning at det som kan gi luft i mors mage kan gi luft i babyens mage når den ammes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg