tirsdag 29. mars 2016

Betennelse i øyelokket

Det er en betennelse i hår- eller talgkjertler på øyelokkskanten. Det kan gi smerter fra øyelokket, som blir rødt og tykt. Hvis det bare er øyelokkene på den ene siden som hovner opp, får man tenke på en betennelse der.

Ofte dreier det seg om en sti på øyelokket. Disse hårsekkene inneholder talgkjertler, som kan bli irriterte og gjøre øyelokkene betente. Betennelse i øyevippenes hårsekker kalles også blefaritt.


Er det ufarlig å ikke behandle slik betennelse og at det kan gå over av seg. Siden det dreier seg om rødhet og hevelse i nedre øyelokk, er det . Chalazion er en betennelse i en talgkjertel på innsiden av øyelokket. Betennelsen oppstår fordi utførselsesgangen fra talgkjertelen er blitt . Hordeolum kan minne litt om chalazion, som er en kul på øvre eller nedre øyelokk, men som verken er smertefull eller betent. Eventuelle problemer knyttet øyet kan være bekymringsfull.


Problemer med øyelokket spenner fra bare en irritasjon til en syns- . Sti på øyet (øyelokkbetennelse) er en betennelse i en kjertel på innsiden av øyelokket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg