tirsdag 15. mars 2016

Urinveisinfeksjon barn

Hos barn er symptomene på urinveisinfeksjon ofte vage. Først ved 3-års alder kan barna selv fortelle om de typiske plagene ved nedre urinveisinfeksjon i form . Urinveisinfeksjon hos barn kan ha den medisinske betegnelsen cystitt (blærekatarr) eller det kan være en pyelonefritt (Urinbekkenbetennelse). Urinveisinfeksjoner skyldes bakterier i nedre urinveier eller i øvre urinveier. Det er ikke alltid lett å finne ut om barnet har urinveisinfeksjon. Urinveisinfeksjon hos barn skal alltid behandles med antibiotika, da man er redd for at infeksjonen skal spre seg oppover og skade nyrene.


De minste barna klarer ikke selv å sette ord på hva som gjør vondt.

Derfor kan småbarn med urinveisinfeksjon risikere å gå lenge før de får behandling. Noen kan også oppleve å få smerter i nedre del av magen, i ryggen eller blod i urinen. Barn og eldre kan ha urinveisinfeksjon uten symptomer, mens andre . Animasjonen viser urinveiene hos et barn, samt hva urinveisinfeksjon er. Små barn kan ha helt andre symptomer enn voksne.


Det kan være symptomer som gjør at man ikke umiddelbart tenker på urinveisinfeksjon. Hvordan vet man at et barn har urinveisinfeksjon? Lille er år så kan jo ikke uttrykke seg så mye. Urinveisinfeksjon er ikke uvanlig hos spebarn, men kan være vanskelig å oppdage da barnet ikke kan klage over svie ved vannlating, og man ikke merker .

Kan det rett og slett være at hun har fått urinveisinfeksjon? Noen med erfaring med dette på så små barn? Små barn får lett alvorlig urinveisinfeksjon. Infeksjon i urinveiene hos barn mnd. Flere av de vanligste antibiotikaene virker dårlig mot urinveisinfeksjon.


Barn som har fått antibiotika tidligere, er oftere smittet med resistente bakterier. De aller fleste barn mestrer denne prosedyren ettersom de vokser til. Er det noen som vet om åringer kan få urinveisinfeksjon?


Infeksjon i urinveiene hos barn mnd er mest sannsynlig pyelonefritt. Hos disse er det risiko for utvikling av . Om du opplever svie når du tisser, kan det være du har urinveisinfeksjon. Urinveisinfeksjon hos små barn gir ofte feber og dårlig allmenntilstand som de . Urinveisinfeksjon er relativt hyppig hos små barn.


Minstejenta hadde en urinveisinfeksjon for ca. Hun var i dårlig humør, tisset på seg og virket generelt i elendig form, men jeg .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg