mandag 14. mars 2016

Hva skyldes høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk, hypertensjon, skyldes et samspill av mange faktorer. Når blodet strømmer gjennom blodårene skaper det et trykk som virker mot veggene inne i blodårene.

Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Blodtrykket stiger med alderen, og dette skyldes nedsatt elastisitet i blodårene ettersom vi blir eldre. Les hva LHLs ernæringsfysiolog sier om salt og mat her.


Stress kan føre til høyt blodtrykk fordi kroppen skiller ut hormonet adrenalin som svar på stress.

Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for. Grensene for hva man kaller høyt blodtrykk ligger lavere ved 24timers måling og . Hva betyr egentlig høyt blodtrykk og hva regnes som høyt? Selv om prosent av de som får høyt blodtrykk skyldes arv, kost, mosjon, . Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen.


Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), . Hos til av pasientene med høyt blodtrykk vet man ikke hva som. Av alle slagpasienter skyldes opptil prosent en propp som tetter til .

Blodet pumpes bort fra hjertet gjennom pulsårene . Det er sjelden kun en enkelt utløsende årsak til høyt blodtrykk, men ofte et samspill av mange forskjellige forhold. Visste du at høyt blodtrykk (hypertensjon) er en risikofaktor for utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresykdom? Les mer om symptomer og årsaker, samt hva . Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk, spesielt hos tynne og. Hva er årsaken til magefett og hvordan kan vi bekjempe det? Noen som vet hva som forårsaker høyt undertrykk?


Får man først høyt blodtrykk så kan det stige veldig fort. Om høyt blodtrykk, forhåndsregler og behandling. Hva skjer når blodtrykket blir varig forhøyet?


Først og fremst må man være oppmerksom på at høyt blodtrykk ikke er. Akromegali, som skyldes økt veksthormondannelse i hypofysen, har . Noen andre årsaker til høyt blodtrykk kan skyldes hormonelle ubalanser,. Uansett hva årsaken til den plutselige innser høyt trykk, er det viktig å jevnlig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg