fredag 18. mars 2016

Soppinfeksjon munn

Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida.


Sopp i munnen er noen nesten halvparten av befolkningen har. Det er likevel ikke alle som har plager av det. Det finnes en rekke andre sykdommer som . Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en.

Soppinfeksjon i munnen er nesten alltid forårsaket av soppen Candida albicans. Strengt tatt er sopp i munnen en forbigående Candida-infeksjon i munnhulen hos spedbarn. Her er begrepet utvidet til også å omfatte Candida-infeksjoner i . Jeg har vært plaget av sopp i munnen i ca ett år. Har oppsøkt lege og fått sugetablett-kur uten effekt. Dette er antagelig som følge av røyking og . Jeg er en gutt på år som har fått påvist munn sopp.


Har hatt Ulcerøs kolitt siden jeg var 12. Tror det kan ha kommet etter at jeg trakk en .

Har lest litt rundt omkring, og lurer på om jeg har fått sopp i munnen. Det kan jo oppstå i forbindelse med en antibiotikakur. Har i tillegg fått sår i munnviken og er . Jeg har et par spørsmål om soppinfeksjon i munnen og i underlivet.


Sår som ikke gror: Søk alltid tannlege eller lege, hvis sår i munnen ikke gror etter. Kan forekomme over hele munnslimhinnen, og er ofte tegn på soppinfeksjon. Vi kan få sopp i munnen av for eksempel astmaspray, svekket immunforsvar, HIV og bruk av antibiotika.


Dette gir bedre vilkår for soppen så den . Trøske, eller munntrøske oppstår når en soppinfeksjon utvikler seg i slimhinnen i munnen og på tungen. Denne tilstanden kalles også orofaryngeal. Senere prøver har vist at alt er normalt i munnen hans, og at.


Lommelegen, sier at en soppinfeksjon nok er . Vår munnhulen er et arnested for ulike arter av mikroorganismer. Mens de fleste av dem er en del av normalfloraen i munnen, og ikke utgjør en trussel mot den . Munnsopp er en type sopp som angriper munnen. Trøske er en soppinfeksjon i munnslimhinnen og ses som et hvitt belegg inni munnhulen. Les mer om hva du kan gjøre selv når barnet har fått trøske, og når .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg