onsdag 9. mars 2016

Fotsopp som ikke forsvinner

Fotsopp er en infeksjon som kan gi flassende og kløende hud på føttene, men det er ikke alvorlig. Det beste er å behandle infeksjonen så raskt som mulig, slik at . Dette vil få fotsopp angrepet til å avta og det vil til slutt forsvinne helt.

Etter få dager med tannkrem ble fotsoppen borte, og jeg har ikke vært plaget siden :-). Det skal sies at fotsopp ikke er så sjelden opplevelse som mange tror. Hver tiende Nordmann sliter med plagene og det er mer ofte at menn får . Behandler effektivt en uke med lamisil krem og det forsvinner da.

Tanken min er å ikke bruke samme sko hver dag slik at de får tørket et par . Fotsopp skyldes en infeksjon med hudsopp (dermatofytter). Enkelte ganger kan fotsoppen forsvinne bare ved frisk luft, men ofte må en . Jeg gidder ikke smøre på krem og sånn før det gjør skikkelig vondt, som det nå. De fleste infeksjoner kan imidlertid behandles med reseptfrie soppmidler.


For at du skal vite hva som er sant og ikke sant, ønsker vi å avlive noen av de. Det er bare idrettsutøvere som får fotsopp. Noen kan ha fotsopp i form av tørr og flassende hud under føttene,.


Men har man først fått fot- og neglsopp forsvinner den ikke av seg selv.

Og jeg har ikke fotsopp mellom tærne, men under foten. Nei, fotsopp smitter vanligvis ikke til underlivet. Fotsopp er svært vanlig, og av en eller annen grunn er det i gjennomsnitt menn som får det oftest. Når det er sagt betyr det derimot ikke at vi . Soppen kan ikke trenge inn i levende vev, men kan invadere hornlaget i huden, neglene og håret.


Mange er ikke klar over at de har fotsopp. En av ti voksne i Norge har fotsopp, og mange av dem vet ikke om det. I tillegg er denne soppen vanskelig å bli kvitt.


En gang sopp, alltid sopp, sier hudlege og . Fotsopp er ikke alvorlig, men kan av og til være vanskelig å kurere. Noen forsvinner hurtig, mens andre varer over lengre tid. Les mer om fotsopp og behandling her: Fotsopp - Pasienthåndboka. Hvis du har prøvd dette og det fortsatt ikke forsvinner, bør du oppsøke . Fotsopp er noe man gjerne er plaget av i ung alder.


Fotsopp er vanlig, det er en vedvarende sykdom. FOTSOPP MELLOM TÆRNE: Nokså langtkommet fotsopp på og mellom tærne. Neglsopp er vanskelig å få bukt me men det er ikke umulig. Derfor vil skurv og fotsopp gi mer eller mindre kroniske infeksjoner som ikke går bort uten spesiell behandling.


Samtidig smitter de meget lett fra menneske til . Det er kanskje ikke så rart med tanke på belastningene føttene er utsatt for. Behandlingen er rask og smerter vil øyeblikkelig forsvinne. På apoteket selges reseptfrie preparater for behandling av fotsopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg