mandag 21. mars 2016

Astma trening

Anstrengelsesutløst astma er pustevansker som opptrer i forbindelse med fysisk aktivitet der du blir andpusten - såkalt aerob trening. Noen som har astma reagerer med astmaanfall eller symptomer på dette når de trener. Det er ikke uvanlig at symptomene først kommer etter at .

Det gis en systematisk litteraturoversikt over anstrengelsesutløst astma og effekten av fysisk trening på bronkial hyperreaktivitet og utvikling av astma, hvordan . Plagene ved anstrengelsesutløst astma oppstår vanligvis mot slutten av treningen eller til minutter etterpå, og kan vare fra noen få minutter til en time. Du kjenner selv din egen kropp, men astma skal ikke være en hindring! Astma- og Allergiforbundet erfarer at mange med astma, deres foreldre, lærere og trenere er usikre på hvor mye som tåles av trening og annen . Mange som har kronisk astma, kan få forverrede symptomer i forbindelse med trening.


Dersom noen ofte hoster i forbindelse med trening, bør de ta det opp med fastlegen. Med enkle grep kan du være med på alle aktiviteter selv med astma og allergi. Jeg har astma og får ofte anfall etter bare to minutters løping. Kan jeg trene annerledes for å klare å holde på lenger? De aller beste av de norske skiløperne utmerket seg ved at de trener hardt selv om det er kaldt i været, og de venter ikke alltid lenge nok med å trene etter . Astma er en av de hyppigst forekommende sykdommene i Norge, og den kan legge betydelig demper på muligheter til fysisk aktivitet og . Personer med anstrengelsesutløst astma vil ved trening få symptomer so- Hoste - Tetthet i brystet - Hvesing - Utmattelse - Andpustenhet.


Trening er en vanlig utløsende faktor for astma.

Plagene inntrer som regel ti minutter etter at . Fysisk aktivitet og fysisk prestasjonsevne er ofte affisert ved astma hos både. Fysisk trening bedrer livskvaliteten, men ikke sykdomsaktiviteten ved astma (5). Hvordan bør man trene hvis man har astma? Er det best å trene utholdenhet for å bedre . Faktorene inkluderer – men er ikke begrenset til – kjemikalier, forurensing, pollen, dyrehår, trening, tobakksrøyk og stress. Nå er astmaen min mil men fortsatt plagsom på trening.


De fleste av dem fikk etter testing diagnosen anstrengelsesutløst astma, . De fleste med astma opplever at fysisk anstrengelse kan gi astmaanfall; Det er to. Det gjelder å få så god kondisjon som mulig gjennom systematisk trening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg