onsdag 2. mars 2016

Barn vondt i magen og feber

Når et barn klager over vondt i magen, er det stort sett ingenting. Hvis barnet har tydelige smerter i magen, sammen med nedsatt allmenntilstand og feber, bør . Video: Vondt i magen - Magesmerter hos barn.

Først bør du undersøke om barnet har feber eller ikke. Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet . Kan føre til oppkast, diare og magesmerter. Feber, tegn på uttørring og nedsatt allmenntilstand kan komme samtidig.


Akutte magesmerter hos barn har mange årsaker og kan være vanskelige å vurdere. Tilleggssymptomer: Kvalme, oppkast, diaré (med blod eller slim?), feber, . Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye. Magesmerter hos barn - hvilke årsaker krever behandling?


Kontakt lege hvis barnet har vondt i magen, er utilpass o. Måler du temperaturen, er det knapt nok feber. I tillegg er det gjerne vondt å tisse, og urinen kan være grumsete og illeluktende. Barnet kan også ha vondt nederst i magen og ryggen.


Nei: Magesmerter og oppkast kan starte uten feber.

Etter å ha kastet opp klager barn ofte over smerter øverst i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg