fredag 18. mars 2016

Borreliose hund

Borreliose er en flåttbåren, bakteriell infeksjonssykdom som kan gi mange symptomer som halthet, feber, nedsatt matlyst, sløvhet med mer. Hvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den. Sykdommene som dyret ditt kan få, er borreliose samt en infeksjon som heter .

Har i dag snakket med en trist hundeeiger som snart vil miste sin hund pga av Borreliose. Da han oppdaget det var det visstnok forsent å gjøre noe med det. I enkelte deler av landet har så mye som av flåttene Borrelia burgdorferi.


Hos hunder kan man se sykdommen borreliose.

Borreliose er en sykdom hos dyr og mennesker forårsaket av bakterien Borrelia. Blant husdyrene i Norge er det først og fremst hund som kan utvikle sykdom. Hund kan bli smittet med forskjellige sykdommer etter skogflåttbitt. Borreliose smitter ikke fra hund til hund eller fra hund til menneske.


Symptomene på Borreliose hos hund kan være flere. Samtidig ble alle hundene testet for borrelia. Borrelia-bakterien overføres i Danmark især via skovflåten.


Efter at en skovflåt med borreliabakterie i sin spytkirtel er hoppet på en hun vil smitten blive overført . Borreliose eller Lyme-disease forårsakes av bakterien Borrelia burgdorferi som overføres med flått.

Dette er den vanligst flåttbårne sykdommen hos både hund .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg