fredag 11. mars 2016

Virus på øyet

Er ikke knallrød på øyet, men rett i rett med rødeblodårer på enkelte plasser i. Det vanligste virus er vanlige forkjølelesesvirus, Adenovirus. Virusinfeksjon i øyets slimhinne i forbindelse med forkjølelse og øvre luftveisinfeksjoner, kan være smertefullt og langvarig, men helbredes alltid uten mén.

Vanlige symptomer på adenovirus er rødt øye, som regel først på en side og etter få timer eller dager også i det andre øyet. Herpes simplex i øyet skaper vanligvis ikke noen problemer, men blir øyet infisert. Tilstanden skyldes bakterier eller virus, og gir ofte rødhet . Andre virus kan også gi øyebetennelse, bl.

Det er snakk om en overfølsomhetsreaksjon; Irritasjon av øyet pga. Sykdommen angriper øyet på ulike måter, men først og fremst i form av hornhinnebetennelse. Tilstanden skyldes infeksjon med herpes simplex virus type 1. Infeksiøs konjunktivitt kan skyldes bakterier eller virus.


Er du diagnostisert med en herpes simplex infeksjon på øyet, kalles det herpes keratitt. Ensidig debut, men det andre øyet smittes ofte etter 1–døgn. Mistanke om epidemisk utbrudd av virus (virustransportmedium).


For vel to måneder siden var jeg plaget av ubehag på venstre øye. Følelsen var som om jeg hadde fått et fremmedlegeme inn på dette øyet.

Herpes simplex øyeinfeksjon er en virusinfeksjon i øyet som gir smerter og andre plager fra øyet, og som i verste fall kan føre til blindhet. Hornhinnebetennelse er en betennelse i øyets hornhinne. Hornhinnen kan rammes av infeksjoner med bakterier, virus, sopp og parasitter.


Følelsen av rusk i øyet, kan også ha andre årsaker, f. Fordi øyekatarr ikke rammer selve øyet, medfører det ingen fare for synet. Betennelsen kan skyldes enten bakterier eller virus. Ved en øyeinfeksjon har smittsomme agens som virus eller bakterier angrepet øyet.


Det finnes også sopp og parasitter som kan infisere øyet, men dette er . I mange tilfeller vil man først merke en . Les også brosjyren: Gode råd HVIS BARNET DITT HAR PUSS I ØYET. Det kan være vanskelig å skille bakteriell fra viral øyekatarr klinisk siden symptombildet . Det som kalles infeksiøs øyekatarr forårsakes av bakterier eller virus; denne .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg