fredag 18. mars 2016

Hovne mandler uten sår hals

Sår hals er en bakteriell eller viral infeksjon. En sår hals kan forårsake irritasjon i de deler av kroppen slik som munn, nese og hals. Hun hadde forhøyet crp, men ikke sår hals eller røde ører.

Er det mange som har vært borti å ha kun hovne mandler og ikke noe annet? Jeg har gått uten p-pille i mn uten å blitt gravid. Hovne mandler kan gi klumpfølelse i halsen, men svelgbesvær er det man først og . Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. De går over av seg selv og nesten alltid uten problemer.


Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og. Typiske symptomer ved kyssesyke er sår og vond hals, hovne mandler og hovne. De fleste voksne (omtrent ) har vært smittet med viruset, uten å ha blitt . Mandlene kan bli betente av bakterier eller virus. Tonsillitt forårsaker sår hals som varer i flere dager.


Hovne lymfekjertler kan ofte kjennes som kuler under kjeven og på halsen. Barn under fem år får ofte antibiotika uten at det er nødvendig. Hvis du for eksempel har et sår med betennelse på foten, hovner lymfeknutene i lysken opp på samme side.

Hvis det vokser fram kuler på halsen uten at du har halsesyke med feber, eller i. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Vanlige halspastiller kurerer ikke sår hals, men kan virke lindrende og ta bort .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg