torsdag 23. juli 2015

Bredspektret antibiotika liste

Liste over antibiotika bred retning er veldig stort og mangfoldig. Disse stoffene er aktive mot et stort antall Gram-positive og Gram-negative . Det kan forekomme feil og helt klart finnes lister som ikke er ajour-førte.

En vanlig type bredspektret antibiotika er bredspektrede penicilliner, de første . Bredspektrede penicilliner er en fellesbetegnelse på penicilliner med økt effekt på . I de senere årene har en liste over disse midlene gjennomgått noen endringer. Mest populær funnet bredspektret antibiotika av en ny .

Ved å kombinere antibiotika kan en oppnå synergieffekt, mer bredspektret dekning eller i noen tilfeller hindre . Antibiotika er legemidler som dreper eller stopper veksten av bakterier. Bredspektret antibiotika har effekt mot relativt mange bakterietyper. Resistens mot antibiotika er et alvorlig og økende problem.


Bredspektrede antiobiotika, antibiotika som virker på mange forskjellige bakterietyper. De kan virke mot forskjellige infeksjoner, men er ofte . Svaret er enkelt: komme til unnsetning bredspektrede antibiotika av en ny generasjon av handlingen. I Danmark er forbruget af bredspektrede antibiotika stigende (se DANMAP). Sideløbende med denne stigning i forbruget ses en øget forekomst .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg