mandag 27. juli 2015

Føflekk kreft bilder

Det er nærmere ganger så mange som på 1950-tallet. Og Norge er på verdenstoppen når det gjelder . Her ser du bilder av farlige føflekker med føflekkreft.

Se etter tegn som asymmetriske føflekker, ujevn kant, forskjellige farger og om føflekken vokser. Med et dermatoskop kan man også ta bilder, og det disse bildene. Bildene som legene tar av mistenkelige føflekker, består av millioner av . Spesialist i hudsykdommer Xiatong Li ser nøyere på noen føflekker i dermatoskopet.

Etterpå blåses noen av føflekkene som er blitt tatt bilde av . De fleste mørk eller brunfargede føflekker inneholder en opphåpning av melanin, hudens fargestoff. Det er over 20nordmenn som årlig får diagnosen føflekkreft, og Norge er. Det man kan gjøre er å ta et bilde, gjerne ved siden av en annen føflekk, og deretter ta et annet bilde igjen en tid etter ved den samme føflekken . Eksempler på ”føflekker”, som ikke er føflekker, men malignt melanom. Hva skal du se etter og hva skal du gjøre om du er usikker på en føflekk.


Euromelanoma finner du informasjon og bilder av ulike . Legger ved en link der du kan se bilder av føflekker og vorter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg