tirsdag 21. juli 2015

Blodpropp i leggen farlig

En slik overfladisk blodpropp er ikke farlig. DYP VENETROMBOSE: Hoven og betent legg hos år gammel kvinne med dyp venetrombose. Blodpropp i en dyp vene i leggen gir symptomer som ensidig hevelse, smerter ved bevegelse, og ofte feber.

Dyp venetrombose (DVT) er blodpropp i en av kroppens dype vener. Denne tilstanden oppstår oftest i leggene, men blodproppen kan også sitte over kneet. Blodpropper som sitter over kneet er farligere enn de som sitter under. Professor Per Morten Sandset mener det er viktig også for unge mennesker å kjenne til symptomer på blodpropp.


Hvor farlig er det egentlig å få blodpropp i beinet? Helt annerledes er det med en blodpropp som oppstår i venene - blodårene som fører blodet mot hjertet. De starter gjerne i leggen, forklarer Sandset. DVT i seg selv er ikke farlig, med det er den venøse proppen som kan løsne og føres med. Hvordan vet jeg om du har en blodpropp i leggen etter operasjonen.


Dyp venetrombose er blodproppdannelse i venene i leggen, låret, bekkenet samt arm- og skulderområdet. Det er mest vanlig å få en blodpropp i leggen. Blodpropper i lungene kan plassere seg mange forskjellige steder. Det kan lede til blodpropp, som kan være svært farlig.


Føler du ømhet eller smerte bak på leggen kombinert med at du har. Sissel Leirgulen gikk lenge med symptomer på blodpropp uten at noen. Det er når blodproppen løsner og beveger seg til lungene, den blir virkelig farlig.


Hos gravide sitter blodproppen vanligvis i låret eller i lysken. Det bassenger i leggen og venen berørte stedet for å gjøre det opp til hjertet for mer . Blodpropp i lungen vil kunne gi forskjellige symptomer avhengig av størrelse og hvor den sitter. Sitter den perifert ut mot pleura vil det som oftest gi mye . Blodpropp i leggen er utelukket, og du lurer på evt. I en legevaktssituasjon er det viktig å utelukke de farlige årsakene, slik at . Der vil blodproppen kunne sette seg fast og resultere i en blodpropp i lungene, også kalt lungeemboli.


Dette er en potensielt meget farlig komplikasjon. En blodpropp (trombose) innebærer at en blodåre tettes igjen av en propp. Er det riktig at blodpropp kan spre seg til lungene?


Symptomene på blodpropp i leggen er (som oftest) at du blir hoven i. ER ikke nødvendigvis farlig å ha vondt et sted en liten periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg