fredag 17. juli 2015

Vondt i øre

Vondt i øret hos små barn er svært ofte ørebetennelse; Sannsynligheten for at det . Vondt i øret og øresmerter kan være smertefullt. Vondt i øret kan skyldes ørebetennelse, forkjølelse, sinusitt, kjeveleddlåsning, muskelspenninger i kjeve.

I øregangen kan det samle seg ørevoks, som til sist danner en hel propp. Dette hemmer hørselen, og det gjør kanskje også vondt. Det er en slags lett trykk følelse, blir dotter innimellom, ubehag hvis det blåser litt kaldt, sensitiv mot høye lyder, . Det vanligste symptomet er smerter i øret som gjerne forverres om natten.


Selv omsykdommen ikke alltid er like alvorlig, kan den påføre barnet store smerter. Smerter i øret kan også skyldes helvetesild. Infeksjoner i halsen kan også gi øresmerter uten at det . Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som gjør vondt. Det er også en fordel å varme oljen opp til . Er vanligvis forårsaket av lokal sykdom i ytre øregang eller mellomøre (infeksjoner, traumer, tumores).


Kan i sjeldne tilfeller skyldes projisert . Fra tid til annen det siste året (?) har jeg hatt veldig vondt i det venstre øret. Det er råvondt å trykke på utsiden av øret, under øret og det er .

Her finner du informasjon om tilstander og sykdommer i øre, nese, hals og munn. False, aspx, Forkjølelsessårene kan være vonde, men de går over. Det gjør ikke vondt, men du kan oppleve kløe og at øret føles tett.


Han var hos legen for en uke siden, og fikk beskjed om at det var normalt etter en forkjølelse, tygg paracet og . Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene. Legen ser på trommehinnene til barnet og ser at de er . Mange får langvarige dotter og smerter i ørene etter flyreiser. Du har sikkert opplevd at ørene blir tette og noen ganger vonde når flyet går . VANN I ØRENE: Det er vondt og irriterende å ha vann i ørene. Heldigvis finnes det mange gode tips til hvordan du kan bli kvitt det.


Hadde et par flyturer i går, og for første gang opplevde jeg det jeg har hørt andre snakke om - nemlig en helt latterlig smerte i øret under nedstigning. Du har sikkert lurt på hvorfor det popper i ørene når du flyr og hvorfor det kan bli vondt i ørene og bihulene? Når du er ombor hører du ofte barnegråt etter at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg