onsdag 8. juli 2015

Hudinfeksjoner huden

Huden kan bli infisert av sopp, bakterier og virus. Vi regner her også med sykdommer på grunn av mid lus, og insekter. En av hudens oppgaver er å beskytte mot infeksjoner.

En infeksjon kan skyldes bakterier, virus eller sopp. De vanligste bakterielle hudinfeksjoner er impetigo, follikulitt, furunkulose, karbunkel, . Overflatisk hudinfeksjon forårsaket av betahemolytiske streptokokker. Inngangsporten (ofte ikke synlig) kan være en liten rift, et sår .

Hudinfeksjon, det at smittestoff (mikrober) trenger inn i huden og forårsaker sykdom. Huden kan infiseres med et bredt utvalg mikrober som . Hudinfeksjoner oppstår når skadelige bakterier, sopp eller virus trenger inn gjennom et kutt eller sår i huden og begynner å formere seg. Rosen (erysipelas) er en hudinfeksjon som kjennetegnes ved at den infiserte huden er rø betent og sår. Infeksjonen lar seg vanligvis enkelt behandle med . I Norge forekommer infeksjoner i hud og hals hyppigst, men en rekke organsystemer kan. Erysipelas (rosen) og cellulitt: Erysipelas er en dypere hudinfeksjon,.


Typiske symptomer er ødem, varm og rød hud med skarp grense mot normal hud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg