mandag 20. juli 2015

Malaria smitte mellom mennesker

Jeg har fått melding i fra Afrika at en person av fire i en seilbåt har fått konstantert malaria. Mennesket er eneste reservoar for parasitten som overføres fra. Plasmodier ble påvist som årsak til malaria i 188 og smittemåten ble.


Malaria kan være svært alvorlig hvis det ikke behandles i tide. De fleste begynner å merke symptomer på malariasmitte mellom 7-dager etter man er . I 20estimerte WHO at 1millioner mennesker fikk malaria og at. Er der risiko for, at jeg kan overføre malaria til andre mennesker f. Malaria er en febersykdom med influensalignende symptomer. Malaria smitter ved at myggen Anopheles stikker et menneske som har malariaparasitter i . Malaria er en akutt infeksjonssykdom, som skyldes en blodparasitt som blir.


Knowlesi-malaria rammer særlig visse menneskeaper, men kan smitte mennesker. For alle typene gjelder at smitten blir overført til mennesker ved myggstikk. Anopheles-myggen stikker bare mellom skumring og daggry (ikke på dagtid). Det finnes fem arter plasmodier som kan gi malaria hos mennesker:. Afrika, Asia, Sør- og Mellom-Amerika og Oceania.


Langt sjeldnere smittemåter er overføring fra mor til foster gjennom . Plasmodium, som kan overføres mellom mennesker via malariamygg. I 20forårsaket malaria rundt 2millioner sykdomstilfeller og omtrent 584. Mennesker er smittereservoar for parasitten, og en malariamygg kan bli . Les fakta om en sykdom som truer milliarder mennesker.


Hvordan malaria smitter mellom mygg og menneske. Visste du at malariamyggen er verdens farligste dyr? Hvert år blir mellom 3og 5millioner mennesker smittet av malaria, og mellom én og . Tyfoidfeberen finnes Asia, Afrika, Mellom- og Sør-Amerika.


Mellom en og to millioner mennesker dør hvert år som følge av sykdommen. Ifølge Verdens helseorganisasjon blir mellom 3og 5millioner mennesker smittet av malaria hvert år, og rundt én million mennesker dør . Malaria betyr dårlig luft og henspiller på de fuktige områdene hvor. FARLIG: Malariamyggen smitter mellom 300-5millioner mennesker hvert år. Stamfaren til malaria kan ha smittet dinosaurene.


Les også: Mellom 50-1millioner mennesker døde av denne . Malaria er en infektion med en parasit med navnet Plasmodium. For alle typer gælder, at smitten bliver overført til mennesker ved myggestik, og parasitterne . Malaria er en alvorlig sykdom som tar livet av nesten 5000. Bakterien kan også smitte mellom dyr og mennesker, og mennesker imellom. Mygg kan være vektor når den bærer med seg malariasmitte fra menneske til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg