onsdag 15. juli 2015

Epilepsi typer

Epilepsi er ikke én sykdom, men en samlebetegnelse på tilstander som medfører tilbakevendende epilepsianfall. Det finnes en rekke forskjellige årsaker til epilepsi, og mange forskjellige typer anfall. Anfallene skyldes en forbigående funksjonsforstyrrelse i hjernen der de .

Det finnes ulike former for epilepsi, og behandlingen avhenger av korrekt diagnose. Epilepsi er en samlebetegnelse for ulike typer anfall som skyldes forstyrret . Epilepsi er ikke en sykdom, men en samlebetegnelse på sykdommer og skader i hjernen. Det er flere typer av epileptiske anfall (se tabell 1).

Epilepsi kjennetegnes av spontane epileptiske anfall grunnet en funksjonsforstyrrelse i hjernens nerveceller. Det finnes en rekke forskjellige typer epileptiske . Det finnes mange forskjellige typer anfall som påvirker hjernen på ulik måte. De fleste med epilepsi har bare en type anfall, men enkelte kan ha flere typer. Epilepsi – akuttbehandling til pasienter med epileptiske anfall.


Det forekommer flere typer generaliserte anfall; absenser, klonisk, tonisk, . Slike potensialer er uttrykk for den hypersynkrone aktiveringen av hjerneceller som kjennetegner epilepsi (1). Når denne type aktivitet ikke bare er et . Epileptiske anfalls utseende varierer sterkt, fra små, nesten umerkbare.

Senere får pasienten ofte andre typer anfall. Dessuten kan tidsbegrensede forandringer i sammensetningen av hjernens kjemi forklare at enkelte typer epilepsi oppstår på spesielle alderstrinn .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg