tirsdag 28. juli 2015

Rs virus varighet

RS er en svært vanlig virusinfeksjon hos barn. Men for noen barn kan RS-viruset bli alvorlig og kreve sykehusinnleggelse. RS-virus ses typisk hos barn under år, og som oftest er barna under 6.

Akutt bronkiolitt er en virusinfeksjon som medfører betennelse i slimhinnene på innsiden av de tynneste luftrørene, lengst ut og ned i lungene. RS-virusinfeksjon er infeksjon med respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) i familien paramyxoviridae. Infeksjonen er en hyppig årsak til nedre . Det varierer nok etter alder og hvor syk en blir.

Respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) er antagelig den vanligste årsaken til , og det kan utvikle seg til. Poden på mnd har hatt RS-virus i jula. Nå etter uker ser det ut til at han er feberfri, men han hoster fortsatt og virker litt slappere enn vanlig. RS-virus gjør seg mest gjeldende i vintermånedene og tidlig på våren. Barnet kan bli veldig medtatt og sykehusinnleggelse kan bli nødvendig.


Vanligvis gir RS-virus (respiratorisk syncytialt virus) bare lette symptomer som en forkjølelse. Dersom viruset angriper de nedre luftveier hos små barn, kan det . Men det er kjent at RS-virus, som særlig rammer små barn, kan smitte i inntil 1-2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg