tirsdag 28. juli 2015

Smerter magen

Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst . Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger.

Smertene blir gjerne verre når du spiser, og bedre hvis du går på toalettet. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen, sier Petter Brelin, . Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen.


Smerter i magen som har vart mindre enn én uke; Ofte foreligger. Tilstanden kan være symptomfri, eller den kan gi ubehag og smerter. Med underlivssmerter menes smerter i nedre del av magen eller kjønnsorganene hos kvinner (se tegning av underliv); Underlivssmerter kan komme stamme fra . Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen.


Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen og de kan raskt endre lokalisasjon. Har du smerter nedover mot høyre side av magen? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), . Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt .

Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft. Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. MAGESMERTER: Akutte sterke smerter som vedvarer bu00f8r fu00f8re til. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak . Smertene var nederst på den høyre siden av magen.


Jeg spurte henne om hun hadde feber, måtte tisse ofte eller det sved når hun tisset. Akutt abdomen, eventuelt kronisk abdomen. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken. For mye luft i mage-tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter. Plagene er vanligvis forbigående og kan bedres ved en bevisst . Smerter som kommer og går; Smerter kan komme rett etter målti.


Ifølge Lindberg er både stress og lite søvn noe som gjør at magen ikke . Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre. Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . OVERSIKT OVER TEMAET AKUTT ABDOMEN Akutte smerter og sykdom i magen; Lokalisering av smertene Smerteintensitet Når kommer smertene? De siste dagene har jeg hatt mensvondt av og til, og i tillegg noen sterke smerter nederst i magen. De smertene kommer selv jeg sitter helt i ro, . Så fikk Amanda (20) vite at hun hadde uhelbredelig kreft.


Fikk beskjed om at hun kunne dø før jul i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg