onsdag 8. juli 2015

Kontakteksem symptomer

Toksisk irritativt kontakteksem (ikke-allergisk eksem) er hyppigere enn. I Skandinavia har ca prosent plager med kontakteksem. Fototoksisk og fotoallergisk kontakteksem.

Omkring av alle kontakteksemer sitter på hendene, men kontakteksem kan sitte overalt på kroppen - også på steder hvor huden ikke har hatt . Klinisk kan et allergisk kontakteksem ikke skilles fra et irritativt kontakteksem. Irritativt eksem er vanligst, og utgjør 70- av alle Kontakteksemer. Det vanligste stedet man får symptomer er på hendene (håndeksem).

Kontakteksem er eksem som oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i kontakt med. Håndeksem er en vanlig form for kontakteksem. Kontakteksem skyldes altså enten allergi - eller irritasjon.


Dette er noen av de vanligste symptomene: 1. Kontakteksem som nettopp har oppstått eller blusset opp igjen, fører til rød . Undersøkelser tyder på at symptomer på atopisk eksem kan utsettes hos noen hvis barnet ammes de første fire til seks . Typiske symptomer ved håndeksem er kløe og millimeterstore vannblemmer, med. Man kan også få allergisk kontakteksem dersom huden kommer i kontakt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg