mandag 20. juli 2015

Vondt i tykktarmen

Symptomene kommer typisk etter måltider eller i forbindelse med stress. Irritabel tykktarm er hverken ondartet, smittsom eller arvelig. Tilstanden kalles også irritabel tykktarm, men nyere kunnskap om tilstanden har vist at irritasjonen kan skrive seg fra hele fordøyelseskanalen og ikke bare fra .

I motsetning til irritabel tykktarm er magesår en sykdom som forutsetter at. De får også mer vondt når mage og tarmer utvides (slik de gjør ved mye luft) enn . Her har vi samlet alt innhold om tykktarm for deg. Kreft i tykktarmen eller endetarmen er en alvorlig sykdom.

Strålebehandling gjør vanligvis ikke vondt, men du må ligge helt stille i noen minutter. Det kan for eksempel forårsake smerter i øvre del av magen, at en blir for mett etter man har begynt å spise eller at det er vondt i tykktarmen . Ved kreft i høyre del av tykktarm kan blødningen skje skjult og forårsake anemi som eneste sykdomstegn. Symptomer ved anemi er blant annet tretthet og . Et fiberfattig kosthold gjør at små mengder slaggstoffer kommer over til tykktarmen.


Tarmen stimuleres i liten grad til aktivitet, og avføringen forskyves ikke mot . Få informasjon om undersøkelse, diagnose, hvordan kreft i tykktarm, endetarm og tynntarm behandles og vanlige . Irritabel tykktarm (colon irritabile) er en tilstand som sees hos mange mennesker. Symptomene er oppblåsthet, kraftig mageknip og rumling i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg