onsdag 22. juli 2015

Hva er allergi

Allergi er en tilstand som skyldes et hyperaktivt immunsystem. Tilstanden kan gi plager fra de fleste organsystemer, og man kan være allergisk for . Allergi skyldes at man blir overfølsom mot stoffer som forekommer naturlig i omgivelsene våre og som i utgangspunktet er ufarlige. Hver femte person i Norge har en eller annen form for allergi.


Pollen, pelsdyr, midd og enkelte typer næringsmidler er eksempler på hva man ofte blir allergiske . Allergi innebærer at kroppens immunforsvar reagerer på naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer. Disse stoffene kalles allergener, kroppen reagerer med å . Ordet allergi kommer fra gresk og betyr endret reaksjonsmønster. Allergi betyr således endringer i kroppens . Vanlige spørsmål om allergi ved atopiske sykdommer og elveblest. Ordet allergi kommer fra gresk; Allos = forandret, og Ergos = reaksjon.


Om man vet hva man er allergisk mot, er det beste at man forsøker å unngå dette. I dagligtalen blir allergi brukt om alt fra solid høysnue og kontant skalldyrsallergi til. Men hva innebærer egentlig denne tilstanden - allergi? Allergi er en fellesbetegnelse på tilstander hvor immunforsvaret vårt reagerer med overfølsomhetfor visse stoffer. Allergi er en fellesbetegnelse på tilstander hvor . Det kan være noe den ikke har reagert på tidligere og som andre mennesker tåler uten problemer . Allergi overfor kjæledyr skyldes at man blir overfølsom for proteiner i kjæledyrenes flass, spytt, hår eller . Molekylene som utløser atopisk allergi består av proteiner, og den allergiske reaksjonen får gjerne navn etter hva som utløser den.


Allergi, overfølsomhetsreaksjon som følge av at kroppens immunsystem reagerer unaturlig på stoffer (allergener) som vanligvis ikke er . Huskelappen Vanlige allergier: pollenallergi matallergier allergi mot dyr kontaktallergi, for eksempel mot metaller støvallergi. Vi ringer Lars Kærgaard Poulsen, som er professor i allergi ved Københavns Universitet. Det er viktig å skille mellom allergi og intoleranse.


Dette fordi kroppen reagerer forskjellig ved de to tilstandende. Det er uklart hva som er utløsende årsaker, men barn med allergiske og . Allergi innebærer at man har en økt følsomhet mot spesielle stoff i omgivelsene. Denne følsomheten kan komme av at immunforsvaret danner økt forekomst av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg