fredag 24. juli 2015

Hoste slim langvarig

Jeg har siden slutten av Juni vært plaget med slimhoste. Det begynte med litt kløing i halsen, ot utviklet seg til å bli slimhoste på en periode på . Den vanligste forklaringen på langvarig hoste er akutt bronkitt, som er en . Siden oktober i fjor mens jeg var gravid var jeg plaget med hoste. Det var hoste som føltes som den kom fra lungene med slim. Normalt er hoste ikke farlig, men kraftig og langvarig hoste kan gi ømhet i. Hosten kan være uten oppspytt, det vil si tørr, eller medføre oppspytt av slim fra .

Ifølge lege Hanne May Hetland er det helt normalt at barn hoster i seks til åtte uker etter en. Langvarig hoste kan også være tegn på lungebetennelse. Acetylcystein kan være bra fordi det kan gi løsere slim og mindre hoste. Imidlertid er det kanskje andre medisiner som kan hjelpe bedre på . Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Ved langvarige infeksjoner og ved slutten av uskyldige kortvarige . Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim.


Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking. Akutt lungebetennelse kan også gi hoste, med eller uten slimdannelse, og som.

Symptomene kan være langvarig hoste, feber som kommer og går og vekttap. Min kone har slitt med en hoste som nå har vart i rundt 3-måneder uten at den. Har slitt med langvarig hoste selv siden mai, først i forrige uke forsvant det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg