torsdag 30. juli 2015

Sopp baby bleie

Hvordan så det i så fall ut, og hvordan behandlet dere det? Lurer sånn på om sønnen min har fått sopp. Foreldre › Baby › Nå er bleia en bakteriebombeBufret14.

Ekstra stor fare for eksem og soppinfeksjoner i røtmåneden. BLEIESKIFT: I august er barnet ekstra utsatt for å få hissig bleieutslett. Bleiedermatitt forekommer først og fremst hos bleiebarn, men den kan også.


Sopp (gjærsoppen candida albicans) eller bakterier kan gi slik betennelse.

Ved bleieutslett blir huden rundt bleieområdet rød og irritert, enten flekkvis eller. Rød hud i bleieområdet er ingen sykdom, men en irritasjon i huden. På grunn av fuktigheten i bleien, kan det også oppstå en soppinfeksjon.


Utslettet du beskriver passer faktisk best med en typisk soppinfeksjon i bleieområdet hos barn. Mor opplever som regel at det gjør vondt å amme. Disse kan fuktes med vann eller babyolje etter behov. Bleieområdet er jo fuktig og det er jo ideelt for soppen. Jeg er barnesykepleier og er vant til å bruke inotyol salve på såre babyromper.


Bleieutslett er utslett i bleieregionen som skyldes bleiebruk.

Siden dagens bleier er meget tette gir dette god anledning til soppinfeksjoner. Det beste rådet er å skifte bleie ofte og lufte godt hver gang. Sopp Ved soppangrep blir stumpen blank og rø og barnet får vondt.


Skifter bleie med en gang han har bæsjet og smører med inotyol salve, men. Nå har jeg en baby på uker og bruker den også, er veldig fornøyd! Canesten fås reseptfritt på apoteket og det bør bli merkbart. Byttet bleier, zinkslave, alle mulige stelle kremer.


Er området flammete og ikke prikkete kan det være sopp. Kremen trekker jo rett inn i bleien, skal han ligge litt med kremen først? Imidlertid er det flere faktorer som kan føre til at barnet utvikler en soppinfeksjon i bleieområdet. En kontakt bleie utslett, forårsaket av huden som er i kontakt med . Der det er varmt og vått miljø, for eksempel i en baby bleie, kan en soppinfeksjon utvikle, spre og forårsake ubehag og smerte som det forverrer.


Hvis det ikke behandles, kan det komme betennelse i huden med sopp eller bakterier. Bleieutslett forekommer hyppig, og alle bleiebarn kan få sykdommen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg