mandag 27. juli 2015

Rødflammet hud barn

Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg. Milaria crystallina er små blemmer med rød hud rundt. Med små barn tenker vi her først og fremst på førskolebarn; Utslett med feber skyldes som regel en infeksjonssykdom,.

Kalles på fagspråket makler; Det er små, røde prikker som ligger i samme nivå som huden for øvrig. Dette er den vanligste, allergiske hudreaksjonen blant barn. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen.


Atopisk eksem er en tilstand med tørr, kløende hud som særlig rammer barn.

Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr, rød og kløende. Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud? Hvis huden blir rød og flasser, kan det skyldes at babyen reagerer på matvarer som mammaen har spist, . Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm. Atopisk ekseRødt, kløende utslett, ofte på tørr hu kan oppstå fra 2-måneders alder.


Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner. Det viser seg enten som rød og væskende eller tørr og skallende hud. Dette fører til at vi får en tørr hud som strammer, klør og ofte blir rød.


Det som ser ut som utslett, er egentlig bloduttredelser i huden.

Barnet får en rød og glatt bringebærtunge. Barn har mer ømfintlig hud enn voksne, og huden deres utsettes også gjerne for større påkjenninger, særlig om. Huden blir lett rød og prikkete - og den klør. I vårt land er tørr hud som sprekker, flasser og klør en av de vanligste. Etter 2-dagers feber får man et rødt utslett i ansiktet som forsvinner i løpet av et par.


Bleieutslett er en tilstand hvor huden rundt bleieområdet blir rød og rritert. Den infiserte huden blir rø varm og hoven. Spesielle forhold kan være knyttet til bruk av legemiddel hos barn, eldre, gravide, ammende og de med visse . Huden blir da sterkt rød og irritert med hvitaktige flak som flasser av.


Flammende rødt utslett med en gul prikk i midten de . Enkelte barnesykdommer kjennetegnes ved utslett, for eksempel:. EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. Petekkier er blødninger under huden som gir små røde utslag og oftest er helt.


EKSEM HOS BARN: Atopisk eksem, såkalt barneeksem, er et rødt og kløende. Atopisk hud er tørr, forklarer overlege Camilla Moger ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg