fredag 10. juli 2015

Forebygge beinskjørhet

NO: Vi nordmenn ligger på verdenstoppen hva gjelder benbrud og osteoporose - eller benskjørhet, er blitt kalt en folkesykdom i Norge. Hvis du har beinskjørhet, brekker knoklene dine lettere. Du kan forebygge beinskjørhet ved å holde deg fysisk aktiv. Osteoporose (beinskjørhet, benskjørhet) er en tilstand med redusert beinmasse.


Beinskjørhet kan forebygges ved å unngå røyking, ha et godt kosthol fysisk . Behandling av beinskjørhet (osteoporose) er aktuelt i ulike situasjoner. Det kan være som forebyggende behandling hos kvinner med spesielt høy risiko, eller .

Riktig kosthold og fysisk aktivitet kan styrke skjelettet ditt. Professor Unni Syversen intervjuet av Gudrun Vinsrygg. I vårt land får en av to kvinner og en av fire menn over år et . Hvis du vil forebygge beinskjørhet, bør du ha masse fullkorn og belgfrukter på menyen og ev. Nesten en av to norske kvinner og en av fire menn får i løpet av livet brudd som følge av beinskjørhet.


Ved benskjørhet er knokkelstyrken din nedsatt, og det fører til en økt risiko for. For å forebygge benskjørhet bør du føre en benvennlig livsstil, det vil si:. Genene bestemmer i stor grad risikoen for å utvikle benskjørhet, også kalt osteoporose. Likevel kan vi påvirke bentettheten ved å ha et riktig .

Når man skal behandle benskjørhet (osteoporose) er det mange alternativer. Mens enkelte medisiner primært skal forebygge utviklingen av . Vennligst aktiver JavaScript, og prøv på nytt. ID=238 section class=Recommendation . Osteoporose, eller beinskjørhet, defineres som en systemisk skjelettsykdom som. Beinskjørhet innebærer tap av beinmasse ved at kroppen ikke. Norge ligger på verdenstoppen i brudd som følge av beinskjørhet.


Hvert år brekker ca 0personer hofta i Norge, åtte av ti er kvinner. Det er viktig at du igjennom hele livet er fysisk aktiv samtidig som du har ett sunnt kosthold. Fysisk aktivitet er med på å styrke benmassen. Behandlingen av osteoporose kan inndeles i forebygging (primær- og sekundærprofylakse) og behandling av etablert osteoporose (tertiærprofylakse).


Vanlige symptomer på benskjørhet er smerter i ryggen og hyppige benbrudd. Benskjørhet kan starte allerede i tenårene, men kan forebygges med en sunn . Formålet med ”Faglige retningslinjer for forebygging og behandling av osteoporose og osteoporotiske brudd” er å bidra til å forebygge osteoporose og bidra til . Forskerne mener at fytoøstrogener, som finnes i øl, kan ha en beskyttende effekt mot benskjørhet, men konkluderer med at det krever videre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg