fredag 24. juli 2015

Øreverk barn

Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse. De fleste blir bedre etter et par dager, men antibiotika . Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.

Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller . Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte fryktelig vondt når det skjer. Ved nattlig øreverk uten at barnet er påfallende sykt, er det som regel unødvendig å kontakte lege . Dersom barnet tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det være en akutt mellomørebetennelse.

Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). En akutt mellomørebetennelse går som regel over av seg . Her får du forebyggende og lindrende råd. Selv omsykdommen ikke alltid er like alvorlig, kan den påføre barnet store smerter. Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene.


Legen ser på trommehinnene til barnet og ser at de er . Gå til Kan barnet få dårligere hørsel etter øreverk? Barnet skal kontrolleres uker etter øreverket startet. Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn.

Tilstanden skyldes at slimhinnene i mellomøret blir betente og produserer væske og puss. Ofte kommer den som ledd i en forkjølelse, men den kan også være eneste tegn på infeksjon. Reseptfrie smertestillende legemidler, som paracetamol, kan være aktuelle å bruke hvis barnet et plaget av smerter ved ørebetennelse. Forkjølelsen skyldes virus som forårsaker hevelse i slimhinnene i . Mange barn får sjeldnere mellomørebetennelse hvis de kutter kumelk og søtmelksprodukter, forteller Bernt Rognlien. Jo yngre barnet er når det får sin første ørebetennelse, jo større sjanse er det for at det får nye betennelser.


Nest etter forkjølelse er akutt mellomørebetennelse den vanligste infeksjonssykdommen hos barn. Infeksjonen skyldes ofte virus, men kan også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg