fredag 24. juli 2015

Leddplager

Leddsmerter (artralgi) kan skyldes inflammasjon i leddet (artritt) eller stamme fra strukturer rundt leddet. Tre hundre tusen nordmenn har en revmatisk diagnose. Rundt av landets uføretrygdede og sykemeldte har revmatiske plager.

Leddsmerter kan skyldes sykdom eller skade inne i selve leddet, eller i knokler, muskler og sener rundt leddet. Jeg har de siste årene hatt sterke muskel og leddplager og var for år siden til reumatolog som konstaterte at det var fibromyalgi. Ayurveda har gode resultater med å behandle leddplager.


Leddplager kommer ofte av slaggstoffer som bygger seg opp i kroppen og ikke renses ut ordentlig.

Har du vondt i eller hovner opp i et eller annet ledd bør du ikke vente lenge med å gå til lege. Det kan tenkes at smertene skyldes leddgikt. Hovedårsaken til sykefravær i Norge er muskel- og leddplager.


Det finnes et hav av forskjellige behandlingsformer og det er lett å miste oversikten. Personer med diabetes rammes oftere av stivhet i led skuldre, hender, nakke og hofter. Betennelse i kneledd eller smerter i fingrene grunnet slitasje er vanlig, og vi ender som oftest opp med å ta smertestillende for å lindre leddsmerter. De vanligste symptomene er stivhet, nedsatt bevegelighet og leddsmerter.


Det finnes mange ulike årsaker til leddsmerter. Dersom smerten vedvarer og forverres, bør man oppsøke lege.

Dette middelet lindrer leddsmerter på en uke. Gelatin inneholder aminosyrer som bidrar til å reparere og styrke bindevevet vårt. Mange som har vært innom fastlegen sin for leddsmerter føler at de ikke har blitt tatt på alvor. Selv om de har vondt i leddene, er trøtte og slitne . En del CF pasienter vil kunne få periodevise eller kroniske leddsmerter. Det finnes forskjellige typer ledd-lidelser ved CF, og disse har gjerne . Når vi stresser (og hvem av oss gjør ikke det?), dannes det både melkesyre og urinsyre i muskulaturen.


Mange av oss har i tillegg et altfor syreproduserende . Leddsmerter og muskelsmerter er en av hovedårsakene til sykefravær og uførhet i Norge. For noen blir det umulig å jobbe når man har slike lidelser, mens. Korrespondanser - Muskel- og leddsmerter er et stort og økende problem, og temaet er nylig belyst i flere artikler i Tidsskriftet.


Den norske høsten er i ferd med å melde sin ankomst, og med seg bringer den regn, vin kulde og leddplager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg