torsdag 23. juli 2015

Ungdom og kosthold

Jente (13) uroer seg over kostholdet til moren sin. Barn og unge bør oppmuntres til å spise sunt, og drikke rikelig – det er ikke alltid lett. Sunt kosthold for barnet ditt behøver ikke være vanskelig å få til.

Proteiner er byggesteinene i kroppen, og i vekstfaser kan ungdom ha. Ungdom og kosthold er et tema som engasjerer meg svært, og jeg får endel. Ungdomsårene er en periode hvor kroppen vokser og endres mye, og behovet for næringsstoffer og sunn mat er stort.


Ungdommens utvikling er avhengig av et godt kosthol og som voksen kan du. Hvordan forebygge at barn og unge begynner å røyke? De er unge idrettsutøvere som driver med langrenn og fotball. De har mange spørsmål om kosthold i forhold til trening.


Det første de lurer på er hvorfor mat er . Ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen har utviklet et undervisningsopplegg for unge idrettsutøvere som tar for seg mange ulike temaer innen idrettsernæring . Men kostholdhet blant ungdom er kanskje ikke så ille som man ofte tror. Barn og unge er i vekst og skal derfor ikke slanke seg. I løpet av tenårene går man opp flere kilo fordi muskler og fettlagre øker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg