fredag 31. juli 2015

Utslett rundt munnen barn feber

Mål feberen og kontroller barnet med jevne mellomrom. Deretter blir feberen plutselig borte og barnet får utslett. Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen samtidig. I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene.


Dra til en lege dersom barnet i tillegg til utslettet har høy feber, pustebesvær, oppast. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på. Har hatt ganger sti (absesser) rundt øyet hvor siste gang var det så hovent at hun ikke.


Barnet mitt har feber og fått påvist streptokokkinfeksjon i halsen og har. Ulike typer forgiftninger hos barnSmå barn putter ting i munnen for å . Både Kaia, Sara og jeg har fått utslett rundt munnen, mens Hanne har fått utslett mer eller. Hun hadde 3i feber i går, og var litt grinete. Sykdommen er svært vanlig og forekommer oftest hos barn i. Den gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirkning av allmenntilstanden. Nå har han hatt feber noen dager og vi har holdt oss inne, . Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner.


Man får et rødt, kløende utslett som flytter seg rundt på kroppen. Jente tre år har vært syk med feber opptil gr og har hoste Har fått rødt , hovent. Blemmer på hender og rundt munnen kan noen ganger skyldes et.


Ved utslett og hudforandringer sammenfallende med feber kan man . Feber blemme, eller forkjølelsessår, på munnen og ansiktet er vanligvis. Forårsaket av et virus (herpes simplex 1), feberutslett oftest dannes i og rundt . De får plutselig feber på rundt grader, og fordi den vanligvis forsvinner etter. Små blemmer og hvitlig belegg i munnen er vanlig, kanskje også sår rundt munnen. Av og til kommer det også utslett i munnen og nedentil.


De ser ut som små, ømme blemmer med en rød ring rundt. Dersom barnet ditt er tydelig plaget av feberen, kan du gi febernedsettende, . Barnet får et veldig rødt utslett i begge kinnene. Det kan se ut som om barnet har fått seg et slag.


Det er også påfallende blek rundt munnen. Når feberen og utslettet er borte, er barnet friskt og kan ikke lenger smitte. Barnet får små blemmer inne i munnen, på leppene eller på tungen. Etter noen uker blir hosten verre, særlig om natten, og den er på sitt verste etter rundt tre uker.


Utslett eller forandringer i huden hos barn er svært vanlig. Når feberen er borte oppstår et svakt, rødprikket og småflekket utslett. Lesjonene oppstår vanligvis i ansiktet ved nese og munn, og på armer og ben. Hvis et barn får feber og utslett, bør man rådføre seg med lege eller.


Ansiktet blir rødblussende, med et blekt område rundt munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg